Dit jaar tijdens de feestdagen staat er een Greener batterij op de Markt in Papendrecht om te zorgen dat alle festiviteiten op groene stroom georganiseerd worden.

Na de eerste editie van PUP (Pop-Up Papendrecht) in 2018 was de animo voor een 2019 editie bijzonder hoog, wel moest er iets gedaan worden aan de stank en geluidsoverlast van de dieselaggregaten die zes weken op het plein hadden staan draaien. Daar is dit jaar een oplossing voor gevonden door het maken van een evenementen aansluiting waarop een Greener batterij is aangesloten om de groene energie uit het net te bufferen. Samen met de Gemeente Papendrecht, Stichting Huiskamer Papendrecht en Aggreko is dit project gerealiseerd, met als doel minder uitstoot van stikstof en een stillere energievoorziening.

Van 22 november tot 8 december worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de feesttent, zoals diners, culturele activiteiten, een PUP-quiz en een Comedy Night. Vanaf 13 december is de tent omgebouwd tot ijsbaan die tot na de jaarwisseling blijft liggen.

 

De geschatte CO2 besparing gedurende het event ligt op ruim de 30 ton!

 

Door de energie vanaf de evenmenten aansluiting te bufferen is het mogelijk voldoende stroom te leveren aan de tent als deze helemaal vol zit met schaatsers of PUP-quizers. Door dit jaar geen dieselaggregaten meer te gebruiken wordt er ruim 30 ton CO2-uitstoot bespaard! En bij dit evenement zal het niet blijven; met de nieuwe evenmenten aansluiting op het plein kunnen door het hele jaar heen activiteiten op groene stroom worden georganiseerd! #GoGreener.

Ook een event op groene stroom organiseren of meer weten over onze batterijen? Kies hieronder!

Vraag offerte aan Bekijk batterijen

 

Lees ook op de website van de gemeente Papendrecht.