Stikstof zorgt voor slechte luchtkwaliteit, verzuring van de grond en draagt bij aan opwarming van de aarde. Bovendien is de uitstoot ook schadelijk voor onze gezondheid. Een grote accu in de vorm van een container is één van de oplossingen. 

 

Verminderen van stikstofuitstoot in bouwsector noodzaak

Nederland produceert naar verhouding de meeste stikstof van Europa. Volgens onderzoek van TNO is stikstofuitstoot door de bouw beperkt. Wel stellen ze dat in alle sectoren effectieve emissiereducties haalbaar zijn door bijvoorbeeld elektrificatie en zit er potentie in emissiearm bouwen.

De bouwsector heeft afgelopen tijd behoorlijke vooruitgang geboekt. Bijvoorbeeld door prefab-fabrieken, energiebesparende oplossingen in de woningbouw en door mee te werken in circulaire bouwprojecten. Maar om onze klimaatdoelen te halen is een verdere versnelling van innovatie binnen de bouwsector nodig. 

 

Naast de klimaatdoelen zijn er bovendien de Natura 2000-gebieden. Deze door de EU aangemerkte kwetsbare natuurgebieden worden beschermd tegen onder andere te veel stikstof.

 

Container accu vermindert stikstof, brandstofgebruik en lawaai

Een eenvoudige maatregel om stikstofuitstoot in de bouw te verminderen is door een container accu in te zetten. Deze stikstofarme oplossing vervangt de stroomgenerator op diesel die nu vaak in gebruik is op bouwplaatsen. 

 

De meeste ingezette generatoren leveren minder dan 20% van hun capaciteit. Hun ongebruikte energie gaat verloren in warmte en wrijving. Een accu oplossing kan resulteren in 80% minder draaiuren van de dieselmotor en een brandstofbesparing van 60%

 

Naast stikstof te besparen, maakt een accu ook geen lawaai. Het ontbreken van uitlaatgassen en kabaal van een generator is voor mens, dier en natuur een welkome verademing. 

 

“Gebruik van batterijen bespaart tot 60% op brandstof en vermindert daarmee stikstofuitstoot”

 

Net zo betrouwbaar door controle op afstand

Vaak zijn er twijfels over betrouwbaarheid van een container accu. De grootste angst is dat er niet genoeg stroom is. Niet voldoende piekvermogen of vermogen om het lang uit te houden.

Door meerdere container accu’s aan elkaar te koppelen is er altijd genoeg stroom. Ook kan je op afstand zien hoeveel elektriciteit er nog in zit. Zo is er altijd de garantie van voldoende stroom op de bouwplaats.

 

En wanneer de accu’s niet op locatie in gebruik zijn, laden ze op bij duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonneparken. Zo bieden we een duurzame off-grid oplossing voor jouw energie.

 

Vraag offerte aan Bekijk batterijen